طهارت

اهمیّت طهارت و جایگاه آن در دین اسلام

الحمدُ للهِ رَبّ العالمین والصّلاةُ والسّلامُ علی رسولِهِ الأمین محمّدٍ و عَلی آلِهِ وَ صَحبِهِ أجمعین

1-­ طهارت، شرط صحّت نماز است؛ زیرا پیامبر – صلّی اللهُ علیه و سلّم- می­فرماید: « لَا تُقْبَلُ صَلاةُ مَنْ أحْدَثَ حَتَّى يَتَوَضَّأَ» [ متّفق علیه]؛ « نماز شخص بی­وضو، صحیح نیست تا اینکه وضو بگیرد». نماز شخصی که وضو گرفته، بزرگداشت و تعظیم خداوند است.

2-­ عدم رعایت طهارت و پاکیزگی از نجاست و اهمال و بی توجّهی به این مسئله، یکی از اسباب استحقاق عذاب قبر است. ابن عبّاس – رضی الله عنهما- می­فرماید: پیامبر – صلّی الله علیه و سلم- از کنار دو قبر گذر کردند و فرمودند: « إنَّهُمَا يُعَذَّبَانِ، ومَا يُعَذِّبَانِ فِي كَبِيرٍ، أمَّا هذا فَكَانَ لا يَسْتَنْزِهُ مِنْ بَولِهِ..» [بخاری و مسلم]؛ « صاحب این دو قبر، اکنون در عذاب هستند ( و به زعم خودشان)، عذابشان به سبب گناه بزرگ و قابل توجّهی نیست؛ اما این یکی در حین دفع ادرار، خود را پاکیزه نمی­کرد..».

3-­ طهارت اوّلین دروازه ورود به عبادت است. اوّلین رکنی که در میان عبادات، واجب شد نماز بود سپس زکات، روزه و در نهایت حج و از آنجا که وضو، مقدّمه نماز است همه کتب فقهی، مباحث خود را با موضوع «طهارت»، آغاز می­کنند. در حدیثی آمده است که پیامبر - صلّی الله علیه و سلّم- فرموده­اند: « مِفْتَاحُ الصَّلاَةِ الطُّهُوْرُ» [ ترمذی، ابو داود و ابن ماجه]؛ « کلید نماز، طهارت است». با توجّه به اینکه وضو، شرط نماز است باید پیش از آن، انجام بگیرد؛ زیرا شرط ( وضو) بر مشروط ( نماز)، مقدّم است.

 

وآخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على أشرف المرسلين سيدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين

1091 جار خوێندراوه‌ته‌وه‌
11/08/2018
بڵاوكردنه‌وه‌ی بابه‌ته‌كان مافی هه‌موو كه‌سێكه‌ به‌مه‌رجێك ئاماژه‌ به‌ سه‌رچاوه‌كه‌ی بدات.